Financiar

# cost in plus # costuri crescute # factura electricitate #costuri

Vesti proaste! Apare inca un cost in plus la factura de electricitate

Noi vesti proaste pentru romani! Pe langa scumpirile din ultima perioada la energia electrica, autoritatile se pregatesc sa mai introduca un cost care va majora si mai mult factura finala a consumatorilor.

Autoritatea de Reglementare in domeniul Energiei a elaborat un proiect de ordin referitor la metodologia de stabilire a preturilor pentru energia termica si a bonusului pentru cogenerarea de inalta eficienta. Odata cu cresterea pretului la electricitate, va creste automat si pretul platit de utilizatorul final pentru cogenerare, scrie economica.net.

Aceasta contributie de cogenerare reprezinta o suma de bani platita lunar de fiecare consumator de energie electrica din tara, pentru sustinerea productiei de energie electrica si termica (cogenerare) in conditii de eficienta ridicata.

"Se estimeaza cresterea valorilor bonusurilor de referinta si a preturilor de referinta pentru energia termica. Cresterile estimate ale bonusurilor de referinta implica cresterea nivelului contributiei pentru cogenerare pentru perioada noiembrie-decembrie 2021, si pentru anul 2022", scrie in nota de fundamentare a proiectului de ordin intocmit de Autoritatea de Reglementare in domeniul Energiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea