Financiar

#electricitate #gaze naturale #taxare #venituri suplimentare

Veniturile suplimentare ale companiilor de gaze ar putea fi taxate incepand cu 2013

Veniturile extraordinare obtinute de companiile din domeniul electricitatii si gazelor naturale ar putea fi taxate suplimentar incepand cu ianuarie 2013. De asemenea, Guvernul va introduce de la mijlocul anului viitor un nou regim de reglementare si taxare pentru companiile de gaze naturale si petrol.

"Am infiintat un comitet interministerial, condus de Ministerul Finantelor Publice, care pregateste, in consultare cu companiile din sectorul petrolului, gazelor si electricitatii, un pachet de taxe, redevente si reglementari", potrivit memorandumului de politici economice si financiare semnat de Guvern cu Fondul Monetar International.

Pachetul de legi va avea doua parti. Prima dintre ele va viza contributia fiscala pe care Guvernul o va aplica veniturilor "extraordinare" obtinute in urma liberalizarii preturilor la gaze si energie de companiile de profil.

In luna mai, Daniel Chitoiu, ministrul Economiei, declara ca sumele colectate vor ajunge intr-un fond special, destinat consumatorilor cu venituri reduse.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea