Financiar

#turisti straini #turism #industria turistica

Veniturile din industria turistica din Romania au scazut cu 16%

Veniturile rezultate din turismul practicat in Romania au scazut cu 16 procente in ultimii patru ani, pana la 1,5 miliarde de euro in 2011, se arata intr-un studiu realizat de compania de consultanta si audit PwC Romania.

Principala cauza o constituie scaderea numarului de turisti straini si a cheltuielilor acestora, piata din Romania fiind una dintre cele mai afectate de criza din regiune.

Cheltuielilor turistilor straini au scazut de la peste 750 de milioane de euro (2008) la mai putin de 600 de milioane (2011). In cazul turistilor romani, cheltuielile s-au redus de la 1,01 miliarde de euro la 900 de milioane de euro.

"Recesiunea a avut un impact sever asupra industriei turistice a tarilor central si est-europene, Polonia, Slovacia si Romania fiind pietele cel mai afectate. Recesiunea a redus veniturile disponibile ale consumatorilor, care s-au vazut astfel nevoiti sa-si reduca cheltuielile pentru vacante. De departe, cel mai afectat segment de aceste schimbari in comportamentul consumatorilor a fost cel al vacantelor in strainatate, turistii romani reducandu-si cheltuielile cu 30%, de la 460 de milioane euro in 2008 la 310 milioane euro in 2011", a declarat Andrei Cretu, manager in cadrul PwC Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea