Financiar

#venituri #datorii #executari silite

Venituri ale datornicilor care nu pot fi executate silit de catre banci

Cand un client nu-si mai plateste creditul luat de la banca, institutia ii poate executa silit cea mai mare parte din venituri, de la salariu la pensie. Exista, insa, si venituri care nu pot fi executate pentru niciun fel de datorii.

Banca iti poate opri pana la o treime din venitul lunar net realizat din salarii sau pensii, conform art. 409 din actualul Civila, informeaza Money.ro.

Daca datornicul are creante la mai multe institutii de credit, atunci acestuia ii pot fi oprite pana la 50% din venituri, urmand ca banii sa fie impartiti intre creditori .

Conform legii, insa, nu pot fi oprite alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate si de deces, bursele de studii acordate de stat sau diurnele.

De asemenea, nu pot fi executate silit de catre banca nici ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatiile pentru desfacerea contractului individual de munca sau ajutoarele de somaj.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea