Financiar

#productie vin #criza financiara #vanzare vin #productie interna

Vanzarile de vin nu au fost afectate de criza financiara

Piata vinului din Romania nu a fost momentan afectata de criza financiara si va ajunge anul acesta la valoarea de euro , in crestere cu peste 11% fata de 2007.

"Criza nu a afectat pana in prezent vanzarile de euro in 2008, comparativ cu 450 milioane euro, anul trecut. De asemenea, in 2008 piata va creste cu 26% in volum total, comparativ cu anul trecut, si cu 17%, pentru vinul imbuteiat la 0,75 l", a declarat Ovidiu Gheorghe, presedintele Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), citat de NewsIn.

Ca urmare a noului climat macroeconomic, presedintele PNVV este de parere ca cel mai probabil producatorii care activeaza pe aceasta piata vor fi afectati de faptul ca nu vor mai putea lua credite pentru a-si dezvolta activitatea.

Potrivit lui Gheorghe, 97% din consumul de vin este productie romaneasca si restul de 3% este vin din import, procent aflat in crestee. De asemenea, 69% din vinul consumat este vin alb . In luna august, Patronatul National al Vitei si Vinului (PNVV) estima pentru acest an o productie de peste 6,3 milioane hectolitri de vin, in crestere cu aproximativ 20% fata de anul trecut, datorita conditiilor climaterice favorabile si investitiilor din 2008.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea