Financiar

#valentin ionescu #bvb #bursa

Valentin Ionescu este noul director general al BVB

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a hotarat in sedinta de joi numirea lui valentin ionescu in functia director general al BVB incepand cu 27 septembrie 2010, dupa demisia Ancai Dumitru din aceasta pozitie, potrivit unui comunicat remis joi de bursa citat de Newsin.


Valentin Ionescu are 38 de ani, iar cariera sa profesionala este legata de 15 ani de BVB, avand experienta si pe bursele din Praga si Viena. A lucrat totodata in banci de investitii si societati de brokeraj, precum Euroinvest Bank AG Viena si Wood & Company Financial Services a.s. Praga.

Noul director general al BVB este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Comert, detine o diploma de MBA eliberata de CNAM Paris si de bucuresti , cu masterat in dezvoltarea economica a companiei.

De asemenea, are studii in specializarea "Finante -Administrare de Portofoliu" prin programul Universitatii Georgetown, SUA, precum si o diploma in " Management Bancar " eliberata de CODECS Romania.

"Intreaga mea devenire profesionala a fost legata, in ultimii 15 ani, de piata de capital locala si in ultimii ani si de pietele regionale din Praga si Viena.

Doresc ca prin activitatea pe care o voi desfasura sa pot contribui la dezvoltarea Bursei, astfel incat sa ajungem sa ne comparam cu bursele mari regionale, iar pe plan intern sa fim un bun furnizor de lichiditate pe de o parte pentru companii, iar pe de alta parte pentru investitori, si nu in ultima instanta sa ne indeplinim rolul de finantare a economiei prin mobilizarea capitalurilor pe termen mediu si lung", a declarat Valentin Ionescu.

La randul sau, Anca Dumitru precizeaza, in comunicat, ca BVB paseste acum intr-o noua etapa, in care dezvoltarea si promovarea vor fi principalele prioritati. "Consider ca am reusit, in mare masura, sa-mi ating obiectivele asumate in fata Consiliului Bursei", a afirmat Anca Dumitru.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea