Financiar

#bucuresti #impozite #crestere

Unii bucuresteni ar putea plati impozite mai mari

Bucurestenii care locuiesc in anumite zone ar putea plati impozite mai mari pentru case si terenuri, potrivit unui proiect de hotarare al Consiliului General al Muncipiului Bucuresti (CGMB) prin care se modifica delimitarea teritoriala din punct de vedere fiscal.

Astfel, zona fiscala A, unde se platesc cele mai mari impozite, a fost prelungita de la intersectia Splaiului Independentei cu Bulevardul Vasile Milea (Pod Grozavesti) pana la limita vestica de proprietate a Sema Park, conform proiectului aflat in dezbatere publica.

In sectorul 2, au fost trecute in zona A Soseaua Fundeni, pana la limita de nord a Lacului Fundeni, si nordul Lacului Baneasa, pana la bulevardul Ion Ionescu de la Brad.

Tot in sectorul 2, zona cuprinsa intre Aleea Teisani si Strada Padurea Pustnicu a fost trecuta din zona D in B.

In sectoarele 3 si 4, zone incluse pana acum in C au trecut in B.

Acestea sunt soseaua Giurgiului, bd. Constantin Brancoveanu, strada Aurel Persu - Drumul Binelui, soseaua Berceni, strada Caporal Gheorghe Marin , bd. 1 Decembrie , strada Fetesti, Drumul Gura Siriului si strada Ramnicu Valcea, spre Strada Fizicienilor.

Alte bulevarde si strazi au trecut din zona D in zona C: in sectorul 2 - teritoriul situat la sud de CF Constanta (Andronache), strada Moroieni-CF Obor, in sectorul 3 - zona industriala intre Strada Industriilor si Gura Badicului, iar sectorul 5 - zona de locuinte colective Prelungirea Ferentari-Aleea Livezilor.

Malurile inundabile ale raului Colentina, aflate pana acum in A, au fost trecute in zona inferioara de fiscalizare .

In zona D au ramas incluse zonele slab construite, fara dotari, cu accesibilitate redusa, precum si cele inundabile.

Tot in aceasta zona a fost introdusa, in sectorul 5, teritoriul cuprins intre linia CF industrial pana la Splaiul Unirii (motivul acestei incadrari fiind existenta restrictiilor de construire impuse de prezenta liniilor de inalta tensiune), iar in sectorul 6, zona inundabila la vest de lacul Morii si zona CET Vest.

Impozitul anual pentru un hectar de teren difera semnificativ de la o zona fiscala la alta. Astfel, pentru un hectar intravilan, impozitul este de 8.921 de lei in zona A, 7.408 de lei in zona B, 5.600 de lei in zona C si 3.339 de lei in zona D.

Impozitul pentru o garsoniera situata in zona A este de 93 de lei pe an, pentru un apartament cu doua camere, 125 de lei, iar pentru unul cu trei camere, 188 de lei.

Pentru o garsoniera situata la periferie, respectiv in zona D, impozitul este 82 de lei, pentru un apartament de doua camere, 111 lei, pentru unul de trei camere, 166 de lei.

In prezent, zonarea fiscala este reglementata printr-o hotarare a CGMB din 2003.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea