Financiar

#bani #economisire #romani #credite

Un roman din trei a reusit sa puna bani deoparte in 2008

Mai putin de o treime dintre romani au reusit sa economiseasca bani anul trecut. Aceasta este concluzia unui studiu referitor la modul de a economisi al romanilor, care a aratat si faptul ca faptul ca tinerii sunt cei mai euro /an, la acest capitol cei mai vrednici fiind bucurestenii si dobrogenii.

Acestea sunt principalele rezultate ale studiului desfasurat de Henley Centre Headlight Vision pentru Aviva in anul 2008, citat de Cotidianul. Sondajul a mai aratat ca pe primul loc in topul regiunilor care nu economisesc se afla locuitorii Moldovei - 75% nu au economisit si nici nu planuiesc sa isi schimbe comportamentul in viitorul apropiat.

Referitor la principalele motive care ii impiedica pe romani sa economiseasca, acestea sunt faptul ca nu isi pot permite (64%), creditele mari pe care le au in prezent (18%), lipsa increderii in produsele financiare (13%), riscul de a-si pierde banii investiti (12%) sau ca prefera mai mult sa cheltuiasca banii decat sa-i economiseasca util (7%).

In plus, la capitolul incredere in viitor, cei mai optimisti raman tinerii cu varste cuprinse intre 25-34 de ani, 35% dintre acestia considera ca situatia se va schimba in bine si ca vor avea posibilitatea de a pune bani deoparte pentru situatii neprevazute.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea