Financiar

#someri #credite #microintreprinderi

UE va lansa un program de microcredite pentru someri anul acesta

Uniunea Europeana va lansa in acest an un program de sustinere a somerilor prin microcredite destinate infiintarii de mici intreprinderi , potrivit unui proiect aprobat, joi, de Parlamentul European. Creditele vor avea valori mai mici de 25.000 de euro, iar suma totala alocata pentru acest program in 2010 este de 25 de milioane de euro.

Programul are rolul sa dea o noua sansa somerilor si sa faca accesibil antreprenoriatul pentru categoriile cele mai defavorizate din Europa.

Creditele sunt destinate persoanelor care si-au pierdut locul de munca sau risca sa ramana fara slujbe si care vor sa infiinteze firme cu sub zece angajati si o cifra de afaceri de pana la doua milioane de euro, dar au dificultati sa obtina un credit bancar traditional.

Valoarea totala a programului, care se va derula timp de patru ani, este de 100 de milioane de euro, din care 60 de milioane de euro vor proveni din programul UE pentru solidaritate si munca, numit "Progress" si 40 de milioane de euro din fondurile nealocate din bugetul Uniunii.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.