Financiar

#ue #somaj #ajutor financiar

UE acorda companiilor 30 miliarde euro pentru combaterea somajului

Uniunea Europeana pune la dispozitie 30 miliarde euro pentru companiile europene care prezinta proiecte de combatere a somajului, prin programe ce presupun crearea de locuri de munca si mentinerea celor existente.

Astfel, companiile romanesti pot solicita ajutor de la Banca Europeana de Investitii, cu conditia ca acestea sa prezinte proiecte viabile. In acelasi scop, fondul social european acorda tarii noastre un ajutor financiar de aproximativ 4 miliarde euro pentru programele care vizeaza dezvoltarea sociala.

"Banii dati de Uniunea Europeana in special de banca europeana de investitii sunt destinati sprijinirii investitiilor in domenii care ajuta la crearea de locuri de munca si la impulsionarea cererii pentru anumite servicii", a spus Ramona Manescu, europarlamentar PNL si membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din cadrul Parlamentului European.

Pentru a putea avea acces la bani, companiile din Romania trebuie sa prezinte insa proiecte viabile de dezvoltare. "Din Romania pana acum Ford a cerut un astfel de ajutor financiar", spune Daniel Daianu, europarlamentar PNL, potrivit Cotidianul.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea