Financiar

#anl #elena udrea #locuinte

Udrea: mai putin de 100 de locuinte ANL, vandute pana in prezent

Mai putin de 100 de locuinte ANL pentru tineri au fost vandute, la nivel national, dintr-un total de 22.000, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea , solicitandu-le primarilor sa se grabeasca sa le vanda, transmite NewsIn. 


Ministrul Elena Udrea a declarat ca modul in care s-a desfasurat, pana in prezent, vanzarea de locuinte ANL este nesatisfacator.

"Au inceput sa se vanda. Suntem inca la un stadiu nesatisfacator, adica avem pana in o suta de locuinte vandute, pana in acest moment, dintr-un total de 22.000, insa noi speram ca lucrurile sa se accelereze si primarii sa inteleaga ca daca nu vand locuinte, nici nu pot primi bani sa construiasca altele", a precizat Elena Udrea.

Oficialul guvernamental sustine ca primarii nu s-au grabit sa vanda apartamentele chiriasilor pentru ca incasau chiriile. "Incasau chiriile si nu au dorit sa le vanda pe principiul ca aveau ceva de luat.

Acum, vazand ca e foarte greu sa le mai construim alte locuinte pe bugetul Agentiei Nationale de Locuinte pentru ca nu avem de unde, vad ca sunt cooperanti si au inceput sa vanda locuintele pe care le au si noi, desigur, ne intoarcem si le facem altele", a mai spus ministrul Dezvotarii.

Elena Udrea a adaugat ca este necesar sa fie vandute aceste locuinte pentru ca altfel lipsesc fondurile pentru a putea satisface solicitarile a peste 100.000 de tineri.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a fost prezent, miercuri dupa-amiaza, la Targoviste unde a semnat patru contracte de finantare prin Programul Operational Regional, valoarea totala a proiectelor ridicandu-se la peste 232 milioane de lei lei.

Dintre cele patru proiecte, trei sunt parte integranta a Planului Integrat de Dezvoltare Urbana, iar unul vizeaza reabilitarea Spitalului Judetean Dambovita.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea