Financiar

#tva #ue #majorari #state

TVA-ul mediu din UE a crescut de la 19% la 21% in numai doi ani

Valul de majorari a taxei pe valoare adaugata adoptate de mai multe state europene in ultimii doi ani a ridcat TVA-ul mediu din UE de la 19% la 21%, potrivit firmei TMF VAT & IPT Services, precizeaza Mediafax.

"Statele europene se confrunta cu piete panicate. Pe masura ce marimea muntilor de datorii de stat devine clara, dupa ce multe tari europene au pompat miliarde in bancile care s-au clatinat, ziua judecatii se apropie. Pietele obligatiunilor guvernamentale, unde investitorii sunt tot mai speriati, pun presiune pe tarile cu cele mai mari datorii si cer pachete de austeritate", se arata intr-un comunicat al TMF, firma specializata in servicii de consultanta fiscala .

TVA, o taxa facila, usor de administrat pentru autoritati, s-a dovedit a fi cel mai popular remediu fiscal in UE.

Intr-o demonstratie publica a angajamentelor ferme pentru reducerea deficitelor, statele membre s-au intrecut in cresteri ale taxei pe consum, noteaza compania.

Astfel, Grecia a ridicat TVA de doua ori in tot atatea luni, de la 19% la 23%.

Portugalia a urcat taxa de la 20% la 21%, Spania de la 16% la 18%, Ungaria de la 20% la 25%, Cehia de la 19% la 20%, Finlanda de la 22% la 23% si, nu in ultimul rand, Romania a crescut TVA-ul de la 19% la 24%.

Marea Britanie are planificata majorarea taxei de la 17,5% la 20%.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea