Financiar

#turism medical #stomatologie #chirurgie estetica

Turismul medical, o activitate in plina expansiune

Turismul medical este o activitate in plina expansiune in lume, printre atractiile acestei industrii numarandu-se ingrijirile stomatologice mai ieftine in tarile Europei de Est, implanturile capilare facute in Turcia sau India, dar si chirurgia estetica, informeaza Mediafax.


Aceasta practica poate avea si consecinte nedorite in cazul persoanelor infectate cu o bacterie rezistenta la antibiotice dupa o calatorie in Asia de Sud , in special pentru a face " turism medical ".

Ca urmare a mondializarii medicinei, sute de mii de persoane calatoresc pentru a beneficia de ingrijirile medicale mai ieftine din alta tara sau de serviciile pe care nu le au in tara de origine.

Printre acestea din urma se numara serviciile din domeniul procrearii: mamele purtatoare din India si SUA si fecundarea in vitro pentru cuplurile de lesbiene in Belgia.

Numerosi sunt si cei care s-au saturat sa astepte mult in tara de origine pentru o operatie, astfel ca merg in alt stat pentru a fi programati mai repede pentru respectiva procedura medicala, de exemplu din Marea Britanie in Franta.

De altfel, 5% dintre britanici (2,65 milioane de persoane) au calatorit deja pentru ingrijiri medicale sau planuiesc sa o faca, potrivit Currencies.co.uk.

Ei pot plati cu peste 70% mai putin decat in tara lor pentru operatiile la genunchi sau de cataracta. Ofertele sunt tot mai numeroase: liposuctie, spa si plaja in Tunisia, chirurgie si safari in Africa de Sud, turism cultural si implanturi dentare in Ungaria.

Clientii se pot informa asupra calitatii serviciilor oferite prin intermediul unor programe de acreditare internationala a clinicilor vizate, precum JCI - Joint Commission International sau QHA Trent.

In India, turismul medical ar putea aduce venituri de 2,4 miliarde de dolari pe an, pana in 2012, iar in urmatorii cinci ani , aceste venituri ar putea creste cu 30%, potrivit estimarilor profesorului Johann Pitout, de la Universitatea Calgary, Canada.

Specialistul canadian in boli infectioase recomanda celor care merg sa se trateze in India sa faca o vizita la medic si la intoarcere.

Johann Pitout se teme de raspandirea unei rezistente la antibiotice in randul unor bacterii descoperite la pacienti care au primit ingrijiri medicale in India si Pakistan.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea