Financiar

#nivel de trai #saracie romania #tineri romani # nivel de trai romania

Tinerii romani, cei mai expusi la saracie

Cei mai afectati de saracia din Romania, care are cel mai ridicat grad din Europa, sunt tinerii, jumatate dintre minori fiind expusi acestui flagel.

Romania are un produs intern brut pe locuitor sub jumatatea mediei europene, raportat la paritatea puterii de cumparare, de 46% in anul 2010. In UE, devansam doar Bulgaria care atinge 44%.

Provocarea economica a anului 2012 tine de grabirea reducerii acestor decalaje, prin cresterea gradului de ocupare, cu impact direct asupra cresterii nivelului de trai al romanilor.

8,89 milioane de romani au fost expusi riscului de saracie si de excluziune sociala in anul 2010. Concret, mai mult de 40% dintre romani au facut parte din una dintre urmatoarele trei categorii: cu risc de saracie, cu lipsuri materiale severe sau cu familii in care niciun membru nu lucreaza. La nivel european, media era de 23%. Din acest punct de vedere, Romania s-a situat pe locul al doilea in UE dupa Bulgaria.

Cei mai expusi riscului de saracie sunt copiii cu varsta sub 18 ani, cu o pondere de 49%, urmati de persoanele varstnice (peste 65 ani), cu o pondere de 40%, si de populatia in varsta de munca (18-64 ani), cu o pondere de 39,7%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea