Financiar

#cladiri #taxe impozite #locuinte #valoare #autoritati

Taxele locale, corelate cu valoarea de piata a cladirilor

Programul de guvernare prevede ca primariilor li se va da dreptul de a calcula valoarea impozabila a imobilelor din intravilan in raport cu valoarea lor de piata. Corelarea taxelor pe cladiri cu valoarea de piata  ar putea duce la o majorare si de sapte ori a taxelor locale .

Documentul stabileste ca acest principiu va fi realizat prin acordarea dreptului autoritatilor locale de a modifica nivelul impozitelor si taxelor locale in functie de necesitatile locale si gradul de suportabilitate al populatiei, calcularea valorii impozabile a cladirilor si terenurilor din intravilanul localitatilor prin raportarea la valoarea de piata a acestora, "acolo unde aceasta este vadit mai mare decat cea determinata prin formula actuala de calcul", si revizuirea cotelor defalcate din impozitul pe venit in functie de noile competente transferate autoritatilor locale in cursul procesului de descentralizare .

(citeste continuarea pe Capital.ro)

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.