Financiar

#cladiri #taxe impozite #locuinte #valoare #autoritati

Taxele locale, corelate cu valoarea de piata a cladirilor

Programul de guvernare prevede ca primariilor li se va da dreptul de a calcula valoarea impozabila a imobilelor din intravilan in raport cu valoarea lor de piata. Corelarea taxelor pe cladiri cu valoarea de piata  ar putea duce la o majorare si de sapte ori a taxelor locale .

Documentul stabileste ca acest principiu va fi realizat prin acordarea dreptului autoritatilor locale de a modifica nivelul impozitelor si taxelor locale in functie de necesitatile locale si gradul de suportabilitate al populatiei, calcularea valorii impozabile a cladirilor si terenurilor din intravilanul localitatilor prin raportarea la valoarea de piata a acestora, "acolo unde aceasta este vadit mai mare decat cea determinata prin formula actuala de calcul", si revizuirea cotelor defalcate din impozitul pe venit in functie de noile competente transferate autoritatilor locale in cursul procesului de descentralizare .

(citeste continuarea pe Capital.ro)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea