Financiar

#bugetari #salarii #institutii publice #taxa de solidaritate # recalculare pensiilor militarilor

Taxa de solidaritate pentru bugetarii cu salarii de 1.000 de euro

Premierul Victor Ponta a anuntat ca ar dori sa introduca o taxa de solidaritate de 10% pentru toti bugetarii care au salarii de 1.000 de euro.

Nu este pentru prima oara cand premierul Victor Ponta avanseaza o astfel de intentie. Inca de anul trecut, premierul si-a exprimat dorinta de a introduce aceasta taxa, doar ca procentul era de 16%.

"In continuare cred - si am avut discutii in acest sens si un acord - pentru cei din zona bugetara care castiga peste 1.000 euro pe luna, pentru o perioada de timp limitata, un an sau un an si jumatate, tin foarte mult sa avem acea taxa, de 10%, de solidaritate", a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta a precizat ca sumele care se vor colecta cu ajutorul acestei taxe vor fi folosite pentru tariful social de energie si pentru recalcularea pensiilor militarilor.

Premierul a explicat ca aceasta taxa de solidaritate va fi aplicata atat pentru angajatii din institutiile publice, cat si in toate societatile la care statul este actionar unic.

Sursa foto: replicaonline.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea