Financiar

#impozit #taxa #locuinta

Taxa de solidaritate de 50-200% din impozit, pentru persoanele cu mai multe case

Proprietarii care au mai multe locuinte neinchiriate vor fi obligati sa achite, pana la 30 septembrie, "o taxa de solidaritate " la bugetul local, pe langa impozitul aferent.

Taxa va fi intre 50% si 200% din impozit si reprezinta o masura prin care statul vrea sa obtina 31 milioane lei in 2010.

Taxa de solidaritate reprezinta 50% din impozitul datorat pe acest an pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu , 100% din impozitul datorat pentru a doua cladire in afara adresei de domiciliu si 200% din impozit pentru a treia cladire si urmatoarele in afara adresei de domiciliu, se arata intr-un document obtinut de Mediafax.

Potrivit proiectului noului Cod Fiscal , impozitul ar trebuit majorat la persoanele care detin in proprietate doua sau mai multe locuinte, cu 30% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 100% pentru cea de-a doua cladire si cu 200% pentru cea de-a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

Diferentele de impozit datorate pentru perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a ordonantei si 31 decembrie 2010 urmau sa se calculeze la nivel local.

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea