Financiar

# pret energia electrica #energie electrica #tarife energie electrica

Tarifele la energia electrica ar putea fi blocate, daca apar "dezechilibre majore"

Guvernul poate limita cresterea excesiva a tarifelor la energia electrica sau le poate bloca, pentru maxim sase luni. Aceasta stopare poate fi facuta prin fixarea unei limite superioare a pretului sau prin limitarea venitului din activitatea reglementata.

Hotararea face parte din proiectul legii privind energia electrica, aprobata de guvern saptamana trecuta. Autoritatile iau in calcul aplicarea ei in cazul in care apar "dezechilibre majore" intre cerere si oferta.

"In situatii de dezechilibre majore intre cerere si oferta si disfunctionalitati evidente ale pietei de energie electrica, Guvernul, la propunerea ANRE si cu avizul Consiliului Concurentei, poate limita cresterea excesiva a preturilor/tarifelor sau blocarea acestora pentru o perioada determinata de maxim sase luni".

"Perioada mentionata poate fi prelungita succesiv pentru durate de cate cel mult trei luni, cat timp persista circumstantele care au determinat adoptarea respectivei decizii, prin fixarea unei limite superioare a pretului pe o piata centralizata sau limitarea venitului din activitatea reglementata", scrie in documentul legal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea