Financiar

#tva #cota unica #cheltuieli #deficit

Taierea drastica a cheltuielilor bugetare, alternativa la cresterea TVA si a cotei unice

Deficitul bugetar ar putea fi tinut sub 7% din PIB fara sa fie nevoie de o crestere taxelor, doar prin reduceri drastice de cheltuieli si personal, prognoza de baza a discutiilor FMI-Guvern plecand de la o in acest an si un deficit de peste 9% din PIB, scrie Mediafax.

"Discutiile au la baza un scenariu optimist de crestere economica zero si un deficit de peste 9% din PIB daca nu sunt adoptate masuri suplimentare fata de cele convenite in februarie. Deficitul poate fi ajustat sub 7% din PIB fara o crestere de taxe daca sunt luate masuri drastice de scadere a cheltuielilor bugetare si a personalului din sectorul public", au declarat pentru Mediafax surse participante la negocieri.

Potrivit acelorasi surse atat la Guvern, cat si la nivelul celorlalte institutii implicate in discutii, respectiv BNR si Presedintia, s-a conturat ideea ca trebuie sustinuta cresterea economica ca singura solutie pe termen mediu - lung de incadrare in deficitul de 3% din PIB, astfel ca pentru moment s-ar putea renunta la orice majorare a taxelor principale.

Surse participante la negocieri au declarat marti pentru Mediafax ca FMI ar putea accepta un deficit bugetar de cel mult 6,9% din PIB.

In ultimele zile au fost vehiculate mai multe variante privind cresterea TVA si a cotei unice, insa partipantii la negocieri au afirmat ca inca nu s-a stabilt nimic.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.