Financiar

#studiu bani romani #romani bani #cumparaturi romani

STUDIU Pe ce cheltuiesc romanii cei mai multi bani. Tu faci la fel?

Pentru romani, tigarile sunt mai importante decat produsele de ingrijire corporale si hainele! Cel putin asa reiese dintr-un studiu al Institutului National de Statistica (INS) referitor la cheltuielile pe produse nealimentare.

Romanii cheltuiesc 88 de lei lunar pe tigari, 40 lei pe produse de ingrijire corporala, 48 lei – pe haine, 51 – pe benzina 51 lei si 57 - pe medicamente

Pentru incaltaminte se aloca 38 de lei pe luna pe familie, iar pentru produsele de intretinere curenta a locuintei 34 de lei, din care aproape 24 de lei se cheltuiesc doar pe detergenti.

In schimb, pe carti, ziare si produse de papetarie se cheltuiesc in medie pe gospodarie 16 lei pe luna, pe jocuri si jucarii 2,3 lei, iar pe flori 1,8 lei.

Familiile de someri fumeaza destul de mult, de 85 de lei pe luna, probabil ca sa-si ocupe timpul, in timp ce in gospodariile de pensionari se platesc lunar 55 de lei pe tigari.

Pentru cumpararea marfurilor nealimentare, familia de romani a alocat anul trecut, in medie, 494,5 lei pe luna, adica 30% din totalul cheltuielilor. Cheltuiala medie de persoana a fost 185,4 lei.

In anul 2014, cu exceptia gospodariilor de someri si a celor de pensionari, toate celelalte categorii de gospodarii au alocat pentru cumpararea articolelor de imbracaminte si incaltaminte peste 15% din suma totala a cheltuielilor pentru cumpararea de marfuri nealimentare.

Prioritare pentru cele mai multe dintre gosodarii sunt si cheltuielile legate cumpararea de tigari, tutun si articole pentru fumat, precum si de procurarea si utilizarea mijloacelor de transport.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea