Financiar

#studiu bani familie #bani familie #studiu bani romani

STUDIU De cati bani are nevoie o familie pentru a trai decent

In Romania, valoarea cosului de consum pentru un trai decent este de 6.762 lei pe luna pentru o familie de doi adulti si doi copii, in mediul urban, luand in calcul ca unul dintre copii are 12-14 ani, iar celalalt 8-10 ani, releva datele unui studiu Syndex, Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii impreuna cu Fundatia Friedrich Ebert Stifung, care au derulat o cercetare la nivel national pentru fundamentarea unui cos minim de consum pentru un trai decent in Romania.

Pentru o familie de doi adulti si un copil este de 5.551 lei, pentru una de doi adulti fara copii de 4.146 lei, iar pentru o persoana adulta de 2.552 lei/luna.

Trai minim decent inseamna, in conceptia celor care au realizat studiul, toate nevoile biologice si sociale generale care sunt acoperite la un moment dat.

Acesta include alimentatie echilibrata, haine si incaltaminte noi, familia dispune de locuinta cu un anumit grad de intimitate si autonomie a membrilor, mobilata si echipata cu aparate electrocasnice in stare buna, posibilitatea de plati facturile, asigurarea ingrijirii sanatatii adecvate, posibilitatea de a se recrea la cinema, muzeu si vacanta o data pe an.

De asemenea, s-a luat in calcul si posibilitatea de constitui un fond de economii pentru a putea procura bunuri scumpe de folosinta sau pentru a acoperi cheltuieli extraordinare ocazionale sau neprevazute, inclusiv pentru a-si ajuta apropiatii in caz de nevoie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea