Financiar

#financiar #piscina #impozite #impozit pe piscina

Statul vrea sa introduca impozitul pe piscina

Statul ar putea sa impoziteze si piscinele construite pe proprietatile individuale, la fel cum se procedeaza si cu taxarea cladirilor si terenurilor, afirma Liviu Voinea, secretar de stat la Ministerul Finantelor Publice.

"La reforma proprietatii ne intereseaza in primul rand sa reducem exceptiile, de fapt si la impozitarea proprietatilor, si la venituri si profit, si la TVA. Incepem cu proprietatea si vedem pe urma", a declarat Voinea pentru Mediafax.

Liviu Voinea spune ca peste doua saptamani va pleca intr-o vizita in Suedia, unde va studia, printre altele, si sistemul de taxare a proprietatii.

"Ca un exemplu de scutiri, noi impozitam casa, impozitam terenul, dar nu impozitam piscina. Dupa parerea mea, ar trebui, si se va introduce un impozit pe piscina. Ma repet, o reforma a bazei de taxare a proprietatii, care sa vizeze reducerea exceptiilor si principiul solidaritatii nu va afecta cetateanul de rand", a mai spus oficialul MFP.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea