Financiar

#banci reesalonare credite #restante romani banci

Solutie de criza: Bancile reesaloneaza creditul

Bancile pierd din ce in ce mai multi bani din cauza restantierilor la imprumuturile in valuta. Astfel ca, institutiile de creditare sunt dispuse sa gaseasca solutii de mijloc pentru a reduce pierderile.

Cea mai buna solutie atat pentru client, cat si pentru banca, s-a dovedit a fi reesalonarea creditului. Dupa ce, la finele anului trecut, Bancpost era printre cele mai blamate banci, acum este prima care vine cu solutii "de mijloc", informeaza Evenimentul Zilei.

"Bancpost le va oferi clientilor existenti solutii pentru reducerea ratelor lunare prin rescadentare sau prin modificarea monedei creditelor existente", spun oficialii bancii. Primul pas pe care trebuie sa-l faca un client care vrea sa-si plateasca rata este sa anunte banca.

Dupa cum arata si informatiile Bancii Nationale a Romaniei, restantele la imprumuturile bancare cresc de la o luna la alta.

Acum, cel mai "nociv" factor care sustine cresterea restantelor pare sa fie deprecierea leului , care numai intr-o singura saptamana a cazut cu 20 de bani. Desi o parte din banci ofera solutii pentru a nu pierde niciuna dintre partile implicate intr-un contract, sunt si unele institutii financiare pentru care nu exista alta solutie decat contractul si penalizarile pentru neplata .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea