Financiar

#taxe #impozite #plata online

Sistemul online de plata a taxelor si impozitelor, operational din vara lui 2011

Sistemul National Electronic de online a taxelor si impozitelor (SNEP) inca nu este functional , desi se anuntase ca aceasta poate fi utilizat din luna ianuarie a acestui an, scrie gandul.info.

Surse din Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale spun ca sistemul va fi functiona in proportie de 50-60 % in iulie-august.

"Tehnic, sistemul este functional. Adica, exista o platforma generala, pe care pot fi preluate datele de la toate autoritatile locale. Pentru a deveni, însa, accesibil oricarui cetatean, este necesar un proces mai indelungat de populare a sistemului cu toate datele necesare si de integrare a datelor din diverse localitati", au explicat sursele citate.

Plata online a taxelor si impozitelor nu va deveni insa obligatorie dupa ce sistemul va functiona integral. Romanii vor putea in continuare sa-si achite taxele si impozitele locale direct la ghiseele serviciilor pentru finante publice locale - cash sau la POS -, dar si prin e-banking .

In prezent, contribuabilii din peste 12 orase, printre care Baia Mare , Arad, Timisoara si cateva sectoare din Bucuresti, pot sa-si plateasca online, cu cardul, impozitul agricol, impozitul pe cladire si teren si amenzile de circulatie.
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.