Financiar

#franta #gaze rusesti #criza gazului #europa

Si Franta ramane fara gazul rusesc

Franta se confrunta cu o " intrerupere aproape totala a livrarilor de gaz natural " rusesc, a anuntat miercuri societatea care gestioneaza reteaua franceza de transport de gaz , GRTGaz, in conditiile in care cererea de gaz si electricitate a atins un nivel record din cauza frigului.

"GRTgaz se confrunta cu o intrerupere aproape totala a livrarilor de gaz natural la Obergailbach, punctul de intrare a gazului rusesc in reteaua sa de transport", a anuntat societatea intr-un comunicat citat de AFP.

Diferendul dintre Rusia si Ucraina a dus miercuri la incetarea totala a livrarilor de gaz rusesc transportate spre Europa tranzitand teritoriul ucrainean.

Primele afectate au fost tarile estice si cele din Balcani, dar si Italia si Germania anuntasera ca primesc mai putin gaz.

Premierul francez François Fillon a apreciat ca aceasta situatie este "complet inacceptabila", dar a dat asigurari ca populatia franceza nu va avea de suferit. "Nu putem lasa aceasta situatie sa dureze, dar ea nu este periculoasa pe termen mediu pentru aprovizionarea Frantei", a afirmat el. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea