Financiar

#fmi #salariu #bugetari #concedieri

Sfatul FMI: scaderea cu 25% a salariilor sa nu fie inversata in 2011

Autoritatile romane ar putea sa majoreze salariile bugetarilor anul viitor, in conditiile unui proces mai rapid al concedierilor, insa FMI recomanda ca scaderea cu 25% aplicata de la 1 iulie sa nu fie inversata, potrivit sefului misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks , informeaza Mediafax.


"Daca va exista un control ferm al cheltuielilor se va putea face loc pentru anumite majorari de salarii. Sfatul nostru este ca scaderea cu 25% a salariilor bugetarilor sa nu fie inversata anul viitor", a spus Franks.

El a explicat ca o crestere a salariilor va putea avea loc doar in conditiile in care procesul concedierilor va fi unul mai accelerat.

Potrivit acordului cu FMI, bugetul pentru 2011 trebuie construit in limitele unor cheltuieli cu personalul de 39 de miliarde lei, iar in scrisoarea de intentie anterioara autoritatile s-au angajat sa disponibilizeze 70.000 de angajati publici.

 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.