Financiar

#private banking #banca.

Serviciul private banking este o alternativa in situatii de criza financiara

O bursa in picaj si o piata imobiliara cu perspective incerte. Asta ii face pe multi romani care dispun de lichiditati sa "stea pe cash", pana se ivesc vremuri mai bune. Intre timp insa, banii trebuie pusi la lucru. Alternativa: . Un bancher personal care sa se ocupe de finantele dumneavostra si care sa va dea sfaturi de investitii chiar si in momente de criza.

"Clientii sunt tot mai constienti de riscurile la care se expun prin investitiile directe la bursa sau pe piata imobiliara. Serviciul de private banking si accesarea unor servicii de consiliere vin in ajutorul clientilor in situatii de criza", a declarat Monica Ionescu, Head of Private Banking Unicredit-Tiriac.

In contextul actual, bursa nu mai este o alternativa prea buna de investitii. De aceea, banii trebuie reorientati catre instrumente mai sigure. "Am incercat sa reducem riscurile de pe bursa cat se poate de mult. Partea de piata imobiliara este deja gestionata de client, independent de noi. In acest moment, ne orientam clientii spre instrumente mai sigure ca titlurile de stat, obligatiuni . Propunem investitiile pe bursa doar clientilor al caror nivel de risc accepta un portofoliu pe bursa. Iar titlurile de stat sunt atractive acum", a precizat Monica Ionescu.

Serviciul de private banking este unul destul de accesibil pentru multi romani daca ne gandim ca valoarea minima a activelor disponibile este de aproximativ 100.000 de euro.

"Probabil ca foarte multi romani isi permit sa apeleze la serviciile de private banking. Limita noastra este de 100.000 de euro in active lichide, active destinate investitiilor. Totusi putine persoane decid sa apeleze, deoarece in Romania nu exista decoamdata o istorie a private banking-ului. Este un domeniu relativ recent, cu o istorie de patru-cinci ani", a declarat Ionescu.

Clientii serviciului de private banking din Romania pot face investitii si pe alte piete din regiune. "Pe private banking avem proiecte comune , in special in Europa de Est. Un client private banking din Romania are acelasi tratament oriunde in regiune: Polonia, Cehia etc. De asemenea, clientul poate sa investeasca in oricare din aceste tari: avem un plan care include o unitate de investitii centralizata, sustinuta de unitati locale in fiecare tara", a mai spus Monica Ionescu.

Principiile de baza ale sistemului sunt confidentialitatea, siguranta si randamentul sporit comparativ cu modalitatile clasice de plasare a lichiditatilor. Mai mult, clientii beneficiaza de un tratament privilegiat in toate raporturile cu banca.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea