Financiar

#asigurare auto obligatorie #scumpire #rca

Se scumpeste asigurarea obligatorie in 2009

Pretul unei polite RCA va creste in 2009 cu 10 pana la 50 la suta fata de 2008 din cauza numarului mare de accidente inregistrate si a scumpirii pieselor auto.

La aceste motive se mai adauga preturile practicate de service-uri, dar si rezultatele slabe inregistrate de societatile de asigurare din Romania pentru asigurarea RCA , scrie Jurnalul National.

"Tarifele practicate de asiguratori la RCA pentru 2009 vor creste cu cel mult 10 la suta, ca urmare in special a limitarii comisionului practicat de intermediari la 15 la suta", a declarat Angela Toncescu, presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"Este foarte greu de facut o estimare la nivelul pietei. Majoritatea asiguratorilor declara cresteri cu 15 - 20 la suta. Reprezentantii CSA vorbesc de 10 la suta. Deoarece intre tarifele asiguratorilor RCA sunt diferente foarte mari, probabil ca unii ar trebui sa creasca cu 15 la suta, iar altii cu 40-50 la suta", a declarat Radu Ionescu, seful biroului Asigurari auto al Generali Asigurari.

 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.