Financiar

#taxe de mediu #eliberare autorizatii #reducere #desfiintare #autorizatii #taxe

Se desfinteaza taxele de autorizatii

Mai mult de jumatate din numarul taxelor si tarifelor care vor fi reduse sau desfiintate in urma deciziei de miercuri a Guvernului sunt taxe ce erau platite pentru eliberarea de autorizatii - respectiv 99 din cele 179 - iar 30 sunt taxe de mediu , potrivit documentului obtinut de NewsIn.

Urmeaza a mai fi desfintate 8 taxe si tarife din domeniul comunicatiilor, 7 sanitar - veterinare, 7 din domeniul agricol al padurilor si fondului de vanatoare, 6 tarife si comisioane din domeniul muncii, cate 5 taxe si tarife cadastrale si din domeniul transporturilor, iar 4 sunt impuse in domeniul calificarii profesionale. La acestea se adauga 3 taxe si tarife de natura juridica si medicina legala, alte 3 specifice Ministerului Internelor si 2 taxe si tarife din domeniul culturii.

In ceea ce priveste cele 99 de taxe si tarife de autorizare, 25 apartin de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, 15 sunt tarife de autorizare din domeniul activitatilor nucleare, 8 se refera la regimul armelor si munitiilor, iar 12 - la inspectia de stat pentru controlul cazanelor, recipientelor sub presiune si instalatiilor de ridicat. Cate 5 taxe si tarife se refera la eliberarea de autorizatii in domeniul sanatatii si in cel al energiei si gazelor, iar cate 4 - la eliberarea de autorizatii in domeniile gospodaririi apelor, agriculturii si dezvoltarii rurale si in cel sanitar-veterinar.

In domeniul muncii sunt vizate 3 tarife de eliberare a documentelor de catre casele teritoriale, 2 tarife pentru servicii in domeniul inspectiei muncii si un comision pentru efectuarea de retineri de pensii de catre casele teritoriale. In ceea ce priveste transporturile, pe lista se afla 5 tarife impuse pentru utilizarea drumurilor, podurilor si autostazilor de interes national.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.