Financiar

#romania #germania #alimente #cantina # export alimente

Scenariu: Romania ar putea fi, in 2050, cantina Europei

Romania ar putea fi, in 2050, cantina Europei si ar putea alimenta cu exporturi tari precum Germania, Franta si Anglia, arata un scenariu dezvoltat de Silviu Prigoana , pe de o parte si consultantul financiar Niels Schnecker, pe de alta parte.

In scenariul conturat de Niels Schnecker, lumea se va afla intr-o profunda criza alimentara in urmatorii 50 de ani, insa potentialul agricol al statului roman ii va permite acestuia sa se transforme intr-o "cantina" care va hrani toate celelalte state europene.

"Romania va fi o tara emergenta, cu o dezvoltare economica puternica si cu un ritm de crestere economica foarte puternic. Vom vedea un boom in industria alimentara de la agricultura pana la produsele finite", apreciaza Schnecker.

La randul sau, uitandu-se la Romania anului 2012 in comparatie cu America, Silviu Prigoana spune ca in statul american exista mult mai multi cetateni americani care dorm in cutii de carton in subsoluri sau in metrou decat in Romania, raportat la numarul de locuitori.

Romania va avea sanse din ce in ce mai mari de dezvoltare in energie, industrie si servicii. "Cu siguranta Romania nu o sa se inchida. Nu poate fi vorba sa stingem lumina cativa ani si sa ne mutam. Ea va exista si peste 40 de ani si peste 400 de ani", spune Silviu Prigoana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea