Financiar

#angajati #munca la negru #salariu #munca #sanctiuni

Sanctiuni drastice pentru munca la negru

Angajatorii sunt obligati sa inregistreze datele din contractele individuale de munca cel tarziu cu o zi inainte de inceperea activitatii de catre salariat, stipuleaza o Hotarare de Guvern, ce va intra luni in vigoare luni. Actul normativ prevede sanctiuni aspre pentru combaterea efectelor muncii fara forme legale, a declarat pentru Agerpres, Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat adjunct al Inspectiei Muncii.

"Prin intrarea in vigoare, luni, a Hotararii Guvernului nr. 37/2010, pentru modificarea si completarea HG nr. 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta al salariatilor, angajatorii sunt obligati sa inregistreze elementele de identificare a tuturor salariatilor - nume, prenume, CNP, data angajarii, functia/ocupatia conform specificatiei COR, precum si tipul contractului - cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza", a explicat Dantes Nicolae Bratu.

 ( citeste continuarea in Adevarul )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea