Financiar

#locuri de munca #somaj #meserie

Sanatatea si asistenta sociala, domeniile cu cele mai multe slujbe neocupate

 

Sanatatea si asistenta sociala au inregistrat cea mai mare rata a locurilor de munca vacante (3,42%) anul trecut, fiind urmate de administratia publica (2,14%), arata datele Institutului National de Statistica. In 2009, rata medie a locurilor de munca vacante a fost de 0,88%, in scadere cu 1,06% fata de 2008, aceasta fiind cea mai mica valoare din 2005 pana acum, determinata in principal de criza economica mondiala .

La polul opus, cele mai mici valori ale ratei medii a locurilor de munca vacante s-au inregistrat in industria extractiva (0,06%) si in tranzactii imobiliare (0,20%). 

Comparativ cu anul precedent, ratele medii anuale ale locurilor de munca vacante au avut valori mai scazute in toate activitatile economice, diferente majore inregistrandu-se in administratia publica (-3,83%), sanatate si asistenta sociala (-2,86%) si intermedieri financiare si asigurari (-1,55%), mai arata datele statistice. 

Grupele majore de ocupatii pentru care angajatorii au prezentat cea mai mare oferta de locuri de munca in 2009 au fost cele de specialisti cu ocupatii intelectuale si stiintifice - grupa majora 2 (1,40%), respectiv de tehnicieni, maistri si asimilati - grupa majora 3 (1,04%). 

Ocupatiile cu cele mai putine locuri de munca disponibile au fost cea de membri ai corpului legislativ ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori din unitatile economico-sociale si politice - grupa majora 1 (0,56%) si cele de mestesugari si lucratori calificati in meserii de tip artizanal, de reglare si intretinere a masinilor si instalatiilor - grupa majora 7 (0,62%).  

Cele mai multe locuri de munca neocupate s-au regasit in 2009 in Moldova (1,22%) si Bucuresti-Ilfov (1,14%). In regiunile Nord-Vest (0,54%), respectiv Sud-Est (0,57%) s-au inregistrat cele mai reduse valori ale acestui indicator.  

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.