Financiar

#salariu mediu net #cresteri salariale #salarii romani

Salarii mai mari pentru romani in luna iulie

Majorarea salariului minim la 800 de lei, dar si acordarea primelor de vacanta au dus la o crestere a salariului mediu pe economie in luna iulie 2013 in mediul privat, arata un sondaj recent al Institutului National de Statistica.


Astfel ca, in luna iulie a anului curent, salariul mediu net a ajuns la 1.635 de lei, in crestere cu 29 de lei fata de luna precedenta.

Cele mai mari cresteri salariale au fost inregistrate in extractia petrolului, 4.017 lei, domeniul financiar-bancar, 3.933 de lei, si in transporturi aeriene, 3.845 de lei, iar cele mai mici domeniul hotelier si restaurante, 881 de lei.

Pe de alta parte, in sectorul bugetar au fost inregistrate scaderi ale salariului mediu net comparativ cu luna iunie. Domeniile cele mai afectate au fost sanatatea, asistenta sociala, cu -0,6%, si invatamantul, cu -4,9%, deoarece au fost facute reduceri in ceea ce priveste plata cu ora a cadrelor didactice si au fost incheiate contracte pe perioada determinata din pricina vacantei scolare.

Sursa foto: rtv.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea