Financiar

#redeschidere banci Grecia #banci Grecia # criza grecia #grecia # grexit

S-au redeschis bancile din Grecia, dar urmeaza un val de scumpiri!

La trei saptamani dupa ce au fost inchise pe fondul crizei financiare din tara, bancile din Grecia s-au redeschis luni dimineata! Limita la retragerile de numerar va fi mentinuta insa la 420 de euro pe saptamana, relateaza Deutsche Welle in pagina online.

Transferurile de bani in strainatate si deschiderea de noi conturi bancare vor fi in continuare interzise.

"Controlul capitalului si restrictiile privind retragerile de numerar vor fi mentinute, dar intram intr-o noua etapa, care speram ca va fi una de normalitate", a declarat pentru postul de televiziune Skai presedintele asociatiei bancilor elene, Louka Katseli.

Intre timp, Guvernul grec trebuie sa achite luni 4,2 miliarde de euro Bancii Centrale Europene (BCE). Aceasta plata este posibila dupa ce Uniunea Europeana a acordat vineri Greciei un imprumut pe termen scurt de 7,16 miliarde de euro.

Dar vestile bune se incheie aici. Incepand de luni, TVA-ul creste de la 13 la 23% pentru produsele alimentare procesate si restaurante, dar si pentru calatoriile cu taxiul. Taxa aplicata serviciilor hoteliere, care este in prezent de 6 procente, creste din toamna, pana la 13%.

Sursa foto: money.cnn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea