Financiar

#locuinte #anl #apartament #vanzare

S-a aprobat vanzarea locuintelor ANL catre chiriasi

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de marti modificarea Legii nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei pentru Locuinte , a anuntat Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului , intr-un comunicat. Modificarea va permite vanzarea locuintele ANL chiriasilor, numai la solicitarea acestora, dupa expirarea a minimum 1 an de inchiriere neintrerupta.
 
Valoarea de vanzare a locuintei se calculeaza de autoritatile administratiei publice locale sau de operatorii economici in a caror administrare se afla imobilele respective si reprezinta valoarea de diminuata cu amortizarea calculata de la data punerii in functiune a locuintei pana la data vanzarii acesteia.

Valoarea de inlocuire a locuintelor care urmeaza a fi vandute, precum si actualizarea anuala se realizeaza prin ordin comun al ministrului dezvoltarii regionale si turismului si al ministrului finantelor publice.

Banii obtinuti din vanzarea acestor locuinte vor fi directionati catre construirea de noi locuinte prin ANL.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea