Financiar

#vanzari #retailer #romani #h&m

Romanilor le place H&M. Vezi cat a vandut retailerul in Romania

In Romania, retailerul suedez Hennes & Mauritz (H&M) a vandut de peste 37 milioane de euro , din luna martie 2011 , pana in luna noiembrie, cand se incheie anul fiscal al companiei.

Vanzarile din Romania au insumat peste 15,6 milioane de euro, in perioada septembrie-noiembrie, arata raportul financiar al companiei. Pe de alta parte, profitul net a scazut, insa, cu 15,5%, de la 18,7 miliarde de coroane la 1,8 miliarde de euro.

Diminuarea profitului a fost pusa pe seama costurilor mai mari pentru bunurile comercializate si a avansului cheltuielilor operationale. In ultimul trimestru, vanzarile au urcat la 4,1 miliarde de euro, iar profitul a coborat usor, pana la 605 milioane de euro.

H&M (Hennes&Mauritz) este al treilea retailer de imbracaminte la nivel mondial, dupa grupul american Gap si Inditex din Spania. Pentru a tempera pierderile inregistrate din cauza crizei in alte locatii din lume, suedezii mizeaza pe interesul romanilor pentru haine si accesorii Cea mai mare piata de desfacere pentru H&M este Germania, urmata de Marea Britanie si Suedia.

Retailerul suedez are contracte cu mai mult de 700 de furnizori din Asia (70%) si Europa (30%), printre care si cu companii din Romania. La sfarsitul lunii noiembrie, H&M avea o retea de 11 magazine in Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea