Financiar

#telefoane #romani telefoane #modele smartphone

Romanii prefera telefoanele noi

Mai mult de 80% din romanii care folosesc telefoanele mobile au declarat ca si-au achizitionat aparatele noi, si nu la mana a doua, indiferent de tipul acestuia, arata un studiu recent realizat de GfK.

Majoritatea romanilor intervievati au marturisit ca prefera sa isi cumpere un telefon mobil nou, deoarece operatorii de telefonie mobila au oferte destul de bune, prezinta mult mai multa incredere si, in plus, ofera si garantie.

Potrivit studiului GfK, vanzarile pe piata telefoniei mobile au crescut cu 18% in primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Lansarea noilor modele de smartphone-uri a contribuit masiv la cresterea vanzarilor pe acest segment, aproximativ 58%. Vanzarile la telefoanele mobile clasice au inregistrat insa o scadere de 29%.

Potrivit insa rezultatelor studiului GfK, exista o categorie care prefera sa cumpere inca telefoane mobile la mana a doua: cei care folosesc cartelele prepay. In schimb, majoritatea persoanelor care au abonamente, 95%, prefera telefoanele mobile noi.

Sursa foto: tmpress.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea