Financiar

#depozite in lei #economii #bani

Romanii prefera depozitele bancare in lei

Romani au depus la banci, sub forma de euro in cursul lunii noiembrie, se arata intr-un raport al BNR, anunta gandul.info.

Soldul depozitelor in lei a inregistrat cea mai mare crestere, ajungand la un total de 108 miliarde de lei.

acordata de banci la un depozit nou in lei a fost de 6,51% pe an, comparativ cu noiembrie 2009 cand debanda era de  9,6%.

Totusi, bonificatiile pentru depozitele in lei care inca nu au ajuns la maturitate dobanzile sunt mai mari, media fiind 6,77%. Ele insa nu reusesc sa acopere nivelul inflatiei.

In ceea ce priveste imprumuturile, in ultimele luni s-a inregistrat o scadere semnificativa a imprumuturilor in lei.  Astfel, in luna noiembrie soldul creditelor in moneda nationala a scazut cu 7,2 procente fata de perioada similara a lui 2009. In schimb, creditele in valuta au crescut cu 6.5%.

Potrivit datelor BNR, bancile practicau in octombrie o dobanda medie la creditelor de 10,3% pe an, in vreme ce pentru imprumuturile in euro aceasta era cifrata la 5,6%.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea