Financiar

#masini #autoturism #roman #diesel #constructor auto #motor

Romanii nu se mai inghesuie la masini diesel

Constructorii auto mizeaza inca pe motorizarile pe motorina, chiar daca vanzarile de autoturisme noi diesel sunt in scadere.



Pretul din ce in ce mai mare al motorinei i-a speriat pe cei care au vrut sa-si cumpere masini noi. Ponderea autoturismelor noi diesel comandate in prima jumatate a acestui an a scazut considerabil fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Daca in 2007 aproape jumatate din masinile comandate erau cu motorizari diesel, in iunie anul acesta numarul de autoturisme pe motorina a insumat abia 37% din totalul masinilor noi vandute, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

O perioada mai proasta

Philip Waring, vicepresedintele departamentului de vanzari al Mazda Motor Europe, crede ca in perioada urmatoare motorizarile diesel vor mai pierde teren in fata celor pe benzina, insa sustine ca aceasta este doar o perioada mai proasta prin care trece acest segment.
 
„Cererea pentru modelele echipate cu motoare pe benzina a crescut. Spre exemplu, in Romania, jumatate dintre modelele Mazda sunt echipate cu motoare pe benzina“, a afirmat Waring. Cu toate acestea, producatorul japonez vrea sa aduca pe piata romaneasca o noua versiune a modelului Mazda 6 , cu motorizare diesel. Mazda nu este singurul jucator de pe piata auto care mizeaza inca pe motoare diesel. Si constructorul autohton Dacia vrea sa introduca o motorizare de acest fel pe noul model Sandero. Acest lucru se va intampla, insa, abia in 2009, dupa cum sustin oficialii Dacia.

(continuarea in Evenimentul Zilei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea