Financiar

#economii #depozite banci #depozitele populatiei

Romanii au economisit de 4 ori mai mult

Romanii au economisit de patru ori mai mult in ultimii trei ani, arata bilantul anilor de criza. Depozitele bancare ale populatiei au crescut de la 68,6 miliarde de lei, in februarie 2008, la 115 miliarde de lei, in decembrie 2011 .

euro . Moneda unica a valorat in medie 3,68 de lei, in 2008, valoarea sa din acest moment fiind de 4,34 lei, conform BNR.

"Chiar si asa, cresterea depozitelor populatiei este semnificativa. Explicatia este ca, in prima parte a acestei perioade, in anii 2008 si 2009, veniturile romanilor au continuat sa creasca, insa consumul a scazut dramatic. O parte din aceasta diferenta dintre banii castigati si cei cheltuiti a fost plasata in depozite la banci", a explicat consultantul financiar Aurelian Dochia.

"Intotdeauna criza duce la cresterea economisirii, oamenii cautand o protectie financiara", mai spune Dochia.

Pe de alta parte, consultantul financiar Bogdan Baltazar considera ca dublarea depozitelor populatiei se datoreaza, in primul rand, cresterii increderii in banci.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea