Financiar

#energie electrica #consum

Romanii au consumat mai mult curent in primele patru luni

Consumul de energie eletrica al populatiei a crescut cu 2,4% in primele patru luni ale lui 2010, fata de aceeasi perioada a anului precendent. Consumul final total a crescut si el cu aproape 4%, la 17,23 miliarde KWh, chiar daca resursele de energie primara au scazut cu 0,2%, iar cele de energie electrica au scazut cu 2,2%, arata datele Institutului National de Statistica.

Principalele resurse de energie primara au totalizat 11,21 milioane tone echivalent petrol2 (tep) in primele patru luni, in scadere cu 25,8 mii tep fata de perioada ianuarie - aprilie 2009. 

Productia interna a insumat 7,66 milioane tep, in scadere cu 3% fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar importul a fost de 3,55 milioane tep, in crestere cu 6,4%. 

In aceasta perioada, resursele de energie electrica au fost de 20,29 miliarde KWh, in scadere cu 455,3 milioane KWh (-2,2%) fata de perioada corespunzatoare a anului 2009. Scaderea resursei de energie electrica s-a datorat in principal scaderii productiei cu 450,9 milioane kWh (-2,2%).

Consumul final de energie electrica in aceasta perioada, a fost de 8,3 milioane KWh, cu 3,8% mai mare fata de perioada corespunzatoare a anului trecut; iluminatul public a inregistrat o scadere cu 1,9%, iar consumul populatiei a crescut cu 2,4%.

Exportul de energie electrica a scazut cu 1,22 miliardee KWh, respectiv cu 76%.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.