Financiar

Romania va primi fonduri europene de 2,6 miliarde euro in 2008

Romania va primi fonduri europene in valoare de 2,6 miliarde euro in anul 2008, a declarat luni secretarul de stat in Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) Eugen Teodorovici, in cadrul unei conferinte de presa.

“Fondurile reprezinta sumele provenite din proiectele PHARE, care se ridica la 330 milioane euro, cele pentru proiectele ISPA, in valoare de 320 milioane euro si SAPARD, in valoare de 270 milioane euro. Diferenta pana la 2,6 miliarde euro reprezinta banii alocati prin fondurile structurale si sumele acordate pentru agricultura”, a precizat Eugen Teodorovici.

Pana la data de 15 iunie 2008 au fost depuse 1.287 de proiecte pentru cele sapte programe operationale, in valoare de 15,065 miliarde lei. Dintre acestea au fost aprobate 281 in valoare de peste noua miliarde lei.

Din aceasta suma, 6,8 miliarde lei reprezinta fonduri nerambursabile de la UE, conform declaratiilor secretarului de stat. “Pana la 15 iunie au fost incheiate 23 de contracte de finantare cu beneficiarii, in valoare de aproximativ 204 milioane euro, din care fondurile UE reprezinta circa 180 milioane euro”, a adaugat acesta.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea