Financiar

Romania si Bulgaria, cele mai sarace tari din UE

Potrivit unui studiu Eurostat, cele doua state, care au aderat la Uniunea Europeana anul trecut, sunt cele mai sarace din blocul european din punct de vedere al produsului intern brut pe cap de locuitor.

Biroul de statistici al UE a anuntat ca Bulgaria a avut cel mai mic PIB pe cap de locuitor, de 38 de unitati , in timp ce Romania a avut 41 de unitati, fiind a doua cea mai saraca tara din UE.

Conform sursei citate, Luxemburgul este cea mai bogata tara, cu un PIB pe cap de locuitor de aproape trei ori cat media UE, situandu-se la 276 de unitati. Irlanda, un mare beneficiar de fonduri ale UE, a avut PIB-ul pe cap de locuitor la 146 de unitati, facand-o a doua tara dintre cele mai bogate ale blocului de 27 de state.

Olanda este pe locul al treilea in randul celor mai bogate tari in UE, cu 131 de unitati, iar Austria este a patra, cu 128.

Cea de-a treia mare economie din zona euro, Italia, s-a clasat cel mai aproape de media europeana, cu 101 unitati, in scadere cu doua unitati fata de 2006. Distanta sa fata de cea de-a patra mare economie din zona euro, Spania, s-a marit, Spania avand un PIB pe cap de locuitor de 107 unitati.

Franta a ramas constanta, la 111 unitati, iar cea mai mare economie a Europei, Germania, are 113 unitati, in scadere cu o unitate fata de anul 2006.

Turcia, tara candidata la UE, are 42 de unitati, releva Eurostat.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.