Financiar

#produs intern brut #pib #uniunea europeana

Romania si Bulgaria au avut cele mai mici PIB-uri pe cap de locuitor din UE, in 2008

Romania si Bulgaria au inregistrat in 2008 cel mai mic produs intern brut pe cap de locuitor din Uniunea Europeana, arata datele Eurostat. PIB-ul pe cap de locuitor din cele doua tari s-a situat la aproape jumatate fata de media din UE27.

Potrivit biroului european de statistica, produsul intern brut pe cap de locuitor a fost in 2008 de peste doua ori si jumatate mai mare decat media europeana (UE27) in Luxemburg si cu o treime peste medie in Irlanda si Olanda.

Austria, Danemarca, Suedia, Finlanda, Germania, Marea Britanie si Belgia au inregistrat PIB-uri cu 15%-25% peste medie, in vreme ce Franta, Spania si Italia s-au situat cu pana in 10% deasupra mediei europene.

De cealalta parte, Cipru, Grecia si Slovenia au avut PIB-uri pe cap de locuitor cu pana la 10% sub media UE27, Cehia, Malta, Portugalia si Slovacia au fost cu 20%-30% sub medie, Estonia , Ungaria, Lituania, Letonia si Polonia, cu 30%-50%, iar Romania si Bulgaria au avut un produs intern brut pe cap de locuitor la 50%-60% sub media europeana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea