Financiar

Romania se lupta cu lipsa strategiei de dezvoltare economica

Directorul general al Confederatiei Patronale a Industriei, Serviciilor si Comertului din Romania (CPISC), Adrian Izvoranu, a declarat ca Romania se confrunta cu lipsa strategiei de dezvoltare economica. ''Principala prioritate a Romaniei ar trebui sa fie dezvoltarea economica a tarii si pe urma sa ne gandim cum sa cheltuim banii din fondurile structurale '', a declarat Izvoranu, in cadrul unei conferinte de presa legata despre seminarul “Modele de bune practici europene in implementarea fondurilor structurale” al Proiectului european BOSMIP II. ''Ne confruntam cu un plan national de dezvoltare ( PND ), care ar trebui sa fie un instrument de prioritate. Nimeni nu s-a gandit sa dea prioritate acestor fonduri europene'', a spus Izvoranu.

66% din fonduri, indreptate catre autoritati

Adrian Izvoranu a atras atentia autoritatilor, ca banii din fondurile structurale sa fie investiti corect si intr-un mod cat mai avantajos romanului. ''Degeaba investim in spitale, scoli, conducte de gaze, sosele in orasele mai mici, daca dupa finalizarea constructiilor autoritatile acestor municipii nu au banii necesari de a finanta un personal care sa intretina aceste proiecte. De aceea trebuie sa dezvoltam in primul rand economia tarii'', a explicat acesta. ''Suntem pe punctul de a cheltui banii din fondurile structurale, de a reusi sa facem unele proiecte, dar sa nu fim in stare sa le mentinem'', a mai declarat presedintele CPISC, Adrian Izvoranu. Totodata, acesta a spus ca 66% din fondurile europene sunt dirijate catre autoritati.

Continuarea in Curierul National

 

Pentru mai multe informatii legate de economie aboneaza-te la Newsletter-ul Financiar Acasa.ro

 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.