Financiar

#recesiune economica #romania recesiune #scadere economica

Romania este din nou in recesiune

Economia Romaniei a scazut cu 0,1% in primul trimestru al anului fata de perioada octombrie-decembrie 2011 si a intrat in recesiune, deoarece este al doilea trimestru consecutiv de scadere a Produsului Intern Brut.

"Produsul Intern Brut in trimestrul I 2012 a fost, in termeni reali, mai mic cu 0,1% comparativ cu trimestrul IV 2011 (date ajustate sezonier)", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica .

Prognoza interimara de primavara publicata de Comisia Nationala de Prognoza arata ca Romania va incheia anul 2012 cu o crestere a economiei de 1,7%, Produsul Intern Brut fiind estimat la 609,6 miliarde de lei.

In schimb, Jeffrey Franks, sefului misiunii Fondului Monetar International, declara recent ca in acest an economia romaneasca va inregistra un avans de 1,5%, in scadere fata de ultimele previziuni FMI care indicau o crestere a PIB-ului cu 1,8%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea