Financiar

Romania e pe primul loc in UE la cresterea pietei constructiilor

Sectorul constructiilor din Romania a inregistrat cea mai mare crestere , de 30%, in luna aprilie a acestui an comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, dintre toate cele 27 de state ale Uniunii Europene, potrivit biroului de statistica european, Eurostat .

La nivelul intregului bloc comunitar volumul productiei in acest domeniu a inregistrat o crestere de 0,4%. Urmatoarele state clasate dupa Romania care au inregistrat cresteri importante sunt Slovenia (23,3%), Polonia (22,8%) si Bulgaria (21%).

Cea mai slaba evolutie s-a inregistrat in Spania, cu un declin de 21,8% fata de luna aprilie a anului 2007. Totodata, fata de luna martie a acestui an, in aprilie sectorul constructiilor din Romania a avut o crestere de 2,6%, jumatate din avansul de 5,2% consemnat in luna a treia. Cele mai mari cresteri in luna aprilie fata de luna martie s-au inregistrat in Portugalia (10,6%), Bulgaria (6,9%) si Polonia (3,2%).

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea