Financiar

#economie #financiar #productie agricola # productie agricola romania

Romania, cea mai mare scadere a productiei agricole din Europa

Romania a inregistrat cea mai drastica scadere a productiei de cereale in 2012. Desi seceta a fost aproape la fel de mare in toata Europa, productia Romaniei a scazut anul acesta cu aproape 36 de procente, fata de numai 2,2%, media Uniunii.

Lipsa sistemelor de irigatii in tara noastra a facut ca agricultura sa ramana la mana vremii. Iar in conditiile in care 2012 a fost cel mai secetos an din ultimii cinci, productia agricola a inregistrat cea mai mare scadere dintre statele Uniunii Europene.

In randul celor mai importanti producatori europeni, Romania va avea si cel mai puternic declin, de 35,8%, aproape dublu fata de Ungaria si Spania, urmatoarele clasate si de 11 ori peste Polonia.

In comparatie cu Romania, seceta a avut efecte mult mai reduse in alte state europene. Iar in cateva dintre acestea nu a produs nicun efect. Raportul Comisiei Europene arata ca tari precum Franta, Italia si Germania vor inregistra anul acesta cresteri ale productiei cuprinse intre patru si noua procente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea