Financiar

#comisia europeana #romania #reglementari #normative #infringement

Romania are cele mai putine cazuri de incalcare a acordului cu UE

Romania a reusit sa surprinda Comisia Europeana (CE) privind respectarea reglementarilor si normativelor europene, evidentiindu-se printre statele cu cele mai putine cazuri de infringement . Potrivit unui raport al CE, citat de NewsIn, la sfarsitul lunii mai, tara noastra avea 11 proceduri de infringement, cel mai bun scor din UE, reusind sa obtina un procentaj foarte bun si in ce priveste transpunerea directivelor UE in legislatia nationala, capitol la care este depasita numai de Danemarca si Malta.

Romania are cea mai buna performanta la capitolul privind procedurile de incalcare a tratatului de aderare la Uniunea Europeana (infringement), cu numai 11 cazuri. Italia are 110 cazuri, Spania - 96 de cazuri, Belgia si Grecia au cate 88 si Franta - 85. Aceste state sunt responsabile pentru 38% dintre procedurile de infringement deschise de Comisie impotriva statelor membre. Bulgaria are numai 21 de cazuri, iar Ungaria 28. Cele mai multe proceduri de infringement se refera la taxe, politici de mediu si piata muncii.

Comisia Europeana remarca faptul ca statele membre esueza in a aplica in mod corect prevederile europene, odata ce acestea sunt transpuse in legislatia nationala, intrucat numarul de cazuri de infringement sunt in continuare prea mari si dureaza prea mult pana sunt rezolvate.

Cel mai recent raport al Comisiei Europene privind implementarea reglementarilor pietei interne a UE in legislatia nationala, apreciaza ca statele membre au o performanta buna, dar ca trebuie sa se concentreze mai mult pe aplicarea efectiva a acestor reguli.

Romania se numara printre cele 18 state membre cu un procentaj sub sau egal cu 1%, reusind sa obtina cea mai buna performanta de pana acum. Danemarca si Malta sunt statele cu cele mai bune rezultate, in timp ce Grecia si Polonia se afla in coada clasamentului.

"Pentru a treia oara consecutiv, deficitul mediu de transpunere a legislatiei UE (directive pentru care termenul limita a fost depasit si nu au fost transpuse inca in legislatia nationala) s-a mentinut la 1%, ceea ce se inscrie in pragul stabilit in prealabil de Consiliul European ", se arata in raportul UE, potrivit NewsIn.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea