Financiar

#moneda euro #moneda romania #trecerea euro

Romania ar putea trece la moneda euro in 2016 sau 2017

Romania ar putea amana trecerea la moneda euro pana in 2016 sau 2017, este de parere Joan Hoey, senior analist pentru Europa, in cadrul The Economist Intelligence Unit (EIU).

Joan Hoey spune ca aceasta decizie urmeaza sa fie luata de guvernul care se va forma dupa alegerile din toamna.

"EIU considera ca obiectivul 2015 (n.r. - de adoptare a monedei euro ) este nerealist si chiar un pic ciudat avand in vedere evolutiile din zona euro. Romania se poate confrunta cu dificultati in indeplinirea la timp a criteriilor de convergenta ale Bancii Centrale Europeane (BCE), respectiv criteriile privind inflatia, deficitul fiscal si dobanziile pe termen lung, pentru a adopta moneda euro in 2015", a spus Hoey.

"Avand in vedere incertitudinile cu care se confrunta zona euro, ar fi benefic pentru BNR sa mentina controlul cursului de schimb, oferind flexibilitatea de a restabili competitivitatea in fata socurilor asimetrice. Ca rezultat al tuturor acestor factori, EIU se asteapta ca Romania sa amane adoptarea monedei euro pana in 2016 sau 2017 cel mai devreme", a adaugat acesta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea